ASOCIATIA CIDIEDD BRAILA    

Doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană și să participați la o discuție privind viitorul său?

Proiecte incheiate

Oct 20, 2014

Centrul de consiliere și sprijin pentru copiii cu parinții plecati la munca in strainatateAcest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

 

În luna iulie, la sediul Asociației „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila, din stațiunea Lacu Sărat, județul Brăila și-a deschis porțile Centrul pilot de consiliere și sprijin pentru copii cu părinți plecați la muncă în străinătate și pentru membrii familiilor care au grijă de acești copii. Centrul este realizat în cadrul proiectului „INCLUȘI ÎN VIITOR”, POSDRU/117/6.2/G/124057, proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila în parteneriat cu Asociația „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila.

 

În cadrul centrului, copiii desfășoară activități care vizează:

  • diminuarea problemelor specifice absenței părinților,
  • reducerea sentimentului de abandon,
  • facilitarea incluziunii sociale a acestora,
  • reducerea riscului de excluziune a copiilor,
  • schimbarea atitudinii sociale a beneficiarilor,
  • educația copiilor prin cultură, artă, sport cu scopul fructificării talentul personal.

 

Activitățile din centru sunt realizate de o echipă mixtă formată din angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila și ai Asociației „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila respectiv: 1 consilier psiho-pedagogic, 1 expert servicii sociale  și 1 responsabil activități educative și organizare campanii.

 

La sfârșitul proiectului respectiv, 31 august 2015, Centrul pilot de consiliere și sprijin își va continua activitatea în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, fiind asimilat în organigrama sa.

 

Copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate și membrii familiilor care au grijă de acești copii pot beneficia de serviciile oferite în cadrul Centrului pilot de consiliere și sprijin. Pentru informații suplimentare sau înscriere, vă recomandăm să vă adresați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila,strada Ghioceilor, nr. 8, Brăila, telefon 0239.677839/0339.401218, e-mail: dgaspcbr@braila.rdsnet.ro (persoana de contact Silvia Gheorghe) sauAsociației „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila, Vila lăcrămioara, Aleea Centrală, stațiunea Lacu Sărat, Brăila, telefon 0239.652706/0239.652707, e-mail: cid.braila@yahoo.com (persoana de contact Adriana Marchidanu).

 
 „Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Back to Top