ASOCIATIA CIDIEDD BRAILA    

Doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană și să participați la o discuție privind viitorul său?

Proiecte incheiate

Nov 21, 2014

„Bunele maniere” a fost tema activitatilor desfasurate de copiii care frecventeaza Centrul pilot de consiliere si sprijinAcest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

 

In luna noiembrie 2014, copiii cu părinții plecați la muncă în străinătatea care frecventează Centrul pilot de consiliere și sprijin au desfășurat sub îndrumarea personalului din centru activități care au avut ca temă centrală „bunele maniere.”

 

Activitățile socio-educative organizate au vizat:

  • Dezvoltarea respectului de sine și creșterea încrederii în sine la copiii cu părinții plecați la muncă în străinătatea care frecventează Centrul pilot de consiliere și sprijin;
  • Formarea de comportamente privind exprimarea civilizată prin limbaj, atitudine față de colegi, cadre didactice, părinți, societate etc.
  • Explicarea și înțelegerea rolurilor și valorilor „cuvintelor magice - te rog, multumesc, poftim”;
  • Formarea deprinderilor de interacțiune socială și a atitudinilor pozitive;
  • Dezvoltarea personală a copiilor prin participarea la jocuri și activități în vederea valorificării aptitudinilor și descoperirea de lucruri noi.
 
Metodele și instrumentele folosite în cadrul activităților s-au bazat pe conversație, povestire, observație, explicație, dialog dirijat, muncă în echipă și muncă independentă, jocuri non-formale de interior.
 
 
 

 „Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Back to Top