ASOCIATIA CIDIEDD BRAILA    

Doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană și să participați la o discuție privind viitorul său?

Proiecte incheiate

Feb 18, 2014

Programe de formare profesionalăAcest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

 

Furnizarea programelor de formare profesională pentru creșterea și dezvoltarea aptitudinilor și calificarilor membrilor grupului țintă prin organizarea de cursuri în cadrul proiectului „Incluși în viitor”, POSDRU 117/6.2/G/124057.
 
Activitatea se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2013-31 august 2015 și constă în organizarea de cursuri de calificare/recalificare pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile și cursuri de perfecționare/specializare pentru personal angajat în instituțiile publice care furnizează servicii sociale și de ocupare și angajați ai administrației publice.
 
Cursurile se vor derula pe 2 paliere:
I.cursuri calificare/recalificare pentru 140 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecția copilului);
II.cursuri de perfecționare/specializare pentru 170 de persoane (personal angajat în instituțiile publice care furnizează servicii sociale și de ocupare și angajați ai administrației publice).
Atât cursurile de calificare/recalificare cât și cele de perfecționare/specializare sunt recunoscute de Autoritatea Națională pentru Calificări.
Activitatea este organizată de Asociația „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila.
 
Rezultatele implementării acestei activități vor fi următoarele:
  • 7 cursuri de calificare/recalificare organizate/desfășurate (3 cursuri pentru ocupația florar decorator, 2 cursuri pentru ocupația lucrător finisor în construcții și 2 cursuri pentru ocupația lucrator în estetica și igiena corpului omenesc);
  • 8 cursuri specializare/perfecționare organizate/desfășurate (2 cursuri de facilitator de dezvoltare comunitară, 3 cursuri de pedagog social, 3 cursuri asistent maternal profesionist);
  • 1 curs de specializare în terapii autism/Down achiziționat, organizat, derulat;
  • 140 participanți la programele de calificare/recalificare destinate grupurilor vulnerabile, din care: 20 persoane de etnie romă, 15 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecția copilului, 100 persoane cu dizabilități);
  • 170 participanți la programe de perfecționare/specializare din care: 24 angajați ai administratiei publice locale și 146 personal angajat în instituțiile publice care furnizează servicii sociale și de ocupare;
  • 282 participanți la instruire certificați-acces pe piața muncii;
  • ponderea participanților la programele de calificare/recalificare pentru grupurile vulnerabile care obțin certificare-80%, din care persoane de etnie romă 75%, persoane cu dizabilități-78%, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecția copilului-100%;  
  • îmbunatățirea accesului și a participării pe piața muncii prin crearea de noi competențe pentru membrii grupului țintă;
  • întărirea capacității instituționale a entităților publice din domeniul serviciilor sociale, diminuarea deficitului identificat de personal specializat și creșterea ofertei de servicii sociale.

 

Faceți parte din grupul țintă vizat de proiect și sunteți interesați să participați la cursurile organizate în cadrul acestui proiect?

Ne puteți contacta direct la sediul nostru din stațiunea Lacu-Sărat, Vila Lăcrămioara, Aleea Centrală, județul Brăila, la telefon/ fax0239.652706/0239652707 sau pe e-mail la adresa: cid.braila@infocid.ro.

 

De asemenea, pentru înscrieri la cursuri, vă puteți adresa și beneficiarului acestui proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, strada Ghioceilor, nr.8, Brăila, telefon: 0239 6914583, fax: 0239 6894875, e-mail:dgaspcbr@braila.rdsnet.ro.

 

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Back to Top