Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

Jun 24, 2015

PROGRAMUL DE CETATENIE ACTIVA SI EDUCATIE NONFORMALAINVESTESTE IN OAMENI!

„Proiect cofinantat din FondulSocial European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”

 

In cadrul proiectului „Edu C.A.T. – Calitate, Asistenta, Training in  educatie” – POSDRU /154/1.1/G/141306,  pentru 260 elevi de liceu braileni din mediul urban si mic urban, au fost organizate programe de cetatenie activa si educatie nonformala (ateliere nonformale) in vederea integrarii cu succes in viata sociala, a formarii si dezvoltarii personale, pentru cetatenie activa, munca si incluziune sociala.
Atelierele non-formale organizate au vizat dobandirea/dezvoltarea de competente si abilitati pentru munca si viata (antreprenoriale, sociale, interpersonale, civice), prin intermediul unor metode active/interactive, atractive si diversificate de invatare. In cadrul atelierelor, elevii au beneficiat de teme diverse, de interes, utile si esentiale pentru obiectivul propus (management, leadership, team -building, comunicare, antreprenoriat, etc). Organizati in 13 grupe, elevii inscrisi, si-au insusit competente cheie in dezvoltarea personala, in viata sociala, profesionala si nu in ultimul rand personala.
La finalul fiecarei sesiuni de ateliere nonformale, elevii au elaborat proiecte de dezvoltare antreprenoriala. Proiectele realizate de elevi vor fi evaluate iar cele mai bune vor fi premiate cu o excursie de 3 zile. Astfel, 20 de elevi vor fi recompensati pentru implicarea in realizarea proiectului si vor avea posibilitatea de a aprofunda cunostintele acumulate.

Back to Top