Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

Apr 6, 2018

8 IDEI INSPIRATE DE LA ANTREPRENORI DE SUCCES 

 

8 IDEI INSPIRATE DE LA ANTREPRENORI DE SUCCES

 

Marii antreprenori nu scriu carti. De ce? Pentru ca ei sunt prea ocupati sa inoveze. Iata 8 idei inspirate de la antreprenori de succes pentru cei care vor sa isi imbunatateasca munca sau sa dezvolte o afacere:

 

1. Uita-te la cum gandesc marii antreprenori, nu la ce fac. Actioneaza. Invata. Repeta. 

 

2. Porneste cu o necesitate a pietei. Sa gasesti idei este usor. Daca incepi cu o idee, trebuie sa gasesti clienti. Daca incepi cu o necesitate, deja ai o piata - oamenii care au nevoie de acel produs sau serviciu.

 

3. Nu iti face un scop din imbogatire. Cei mai mari antreprenori nu au facut din imbogatire un scop. De ce ? Daca obiectivul tau principal este sa te imbogatesti, te vei concentra pe produse, nu pe ceea ce piata cere.

 

4. Foloseste noi tehnici de marketing. Ideea principala este sa gasesti o nisa. Cum reusesc marii antreprenori sa faca acest lucru ? Raspunsul se afla in realizarea de mici pariuri. Resursele sunt limitate si orice este nou este riscant. Nu vrei sa pierzi bani. Daca nu risti mult, nici pierderile nu o sa fie mari. Investeste in zone unde nu exista multa competitie sau in zone in curs de dezvoltare. Vei capata incredere Intreaba-te ce isi doresc clientii competitiei. Si lasa ca piata sa te defineasca. Oamenii iti vor spune ce isi doresc. Combina ideile lor cu ale tale. Nu incerca sa iti faci o afacere intr-o piata unde oferi un produs identic la un pret mai mic. In final, fii satisfacut de orice pas pe care il faci, de orice reusita.

 

5. Finantarea treptata. Acesta este domeniul pe care majoritatea oamenilor nu il cunosc. Daca fac pasi mici, au nevoie doar de finante pentru a-l realiza pe urmatorul.

 

6. O echipa de succes face diferenta. Poti incerca sa fii unicul manager, insa vei intampina obstacole precum : afacerea nu va creste daca este condusa de o singura persoana, caci totul se va invarti in jurul acelei persoane, nu vei reusi sa dezvolti cele mai bune idei date de angajati si nu in ultimul rand, vei ajunge la epuizare. In orice afacere de succes, echipa este cea mai importanta, asa ca asigura-te ca iti creezi una pe masura!

 

7. Gaseste o persoana care sa te completeze. Marii antreprenori gasesc un Yin, Yang-ului lor, isi gasesc perechea potrivita in afaceri. Walt Disney l-a avut pe Roy Disney, Steve Jobs pe Steve Wozniak, iar Orville Wright pe Wilbur Wright. Unde este inovatie, este un visator si un operator ; un om cu ideea si cineva care transpune ideea in realitate.

 

8. Obstacolele sunt oportunitati. Marii antreprenori cred si actioneaza ca si cum totul este un cadou, indiferent ca vorbim de obstacole. Pentru a preintampina cat mai multe greutati, afla cat mai repede ce cred oamenii despre ideea ta. De ce? Feedback-ul te va duce intr-o noua directie sau va fi o bariera pentru competitie. Este bine sa stii aceste lucruri inainte de a consuma si mai multe resurse si pierderile sa fie si mai mari. Iar daca afli ceva ce competitia nu stie, vei fi din in fruntea jocului. O analiza de piata ar fi extrem de utila.

 

Tine minte : oamenii de succes lucreaza cu ce au in mana si se folosesc de tot ce dispun pentru a-si atinge scopurile. Si de aceea ei sunt recunoscatori pentru surprize, obstacole si chiar dezamagiri. Acestea le dau informatii pe care le valorifica mai tarziu.

  

Expert antreprenoriat

Dima Mihaela

 

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top