Community. Intelligence. Development.

Proiecte incheiate

May 21, 2018

KARMA BUNA, AFACERI BUNE! 

  

KARMA BUNA, AFACERI BUNE!

 

 

Ce anume am facut pana acum, pas cu pas, actiune cu actiune, de am ajuns in situatiile in care am ajuns, bune sau rele, in viata noastra, in business-ul Nostru? Ce KARMA am creat? A intelege legea Karmei este echivalent cu a pluti la vale in loc sa inoti la deal.
 
„La fel ca gravitatia, karma este atat de fundamentala incat adesea nici nu o observam.”~ Sakyong Mipha. Uneori, suntem atat de absorbiti de mari obiective, de vaste planuri, de ce avem de facut, incat ignoram importanta micilor gesturi.
 
Permanent, suntem intr-un parteneriat sistemic cu Universul. Pe rand, ca la sah, facem cate o mutare. Eu plantez o samanta, fac o actiune, Universul imi raspunde. Universul imi scoate in cale ceva, eu raspund. Si din interactiunea dintre noi, mai precis din felul specific in care interactionam, se naste propria viata.
Nu cred ca evenimentele vin spre noi ca sa ma invete ceva. Ci mai degraba noi mergem spre ele, datorita pasilor pe care ii facem. Este o chestiune de sistem de referinta, de obiecte in miscare. Modul in care ne miscam ne duce acolo unde ajungem.
 
Legea cauzei si a efectului, sau legea Karmei, este o lege fundamentala a Universului. Exista literatura la diverse niveluri care detaliaza si explica in ce fel Universul in care traim este guvernat de legi arareori predate in scolile conventionale. Cu atat mai putin in afaceri.
 
Iata cateva exemple din cartea lui Deepak Chopra„Cele 7 legi spirituale ale succesului, intr-un limbaj usor de inteles:
1. legea potentialitatii universale (noi suntem constiinta pura);
2. legea daruirii (totul se transforma, prin circulatia energiei);
3. legea cauzei si a efectului, sau legea karmei (orice actiune genereaza o energie in univers; culegem ceea ce semanam);
4. legea efortului minim (natura functioneaza fara cel mai mic efort);
5. legea intentiei si dorintei (campul cuantic este influentat de intentie si dorinta);
6. legea detasarii (lanseaza intentia si detaseaza-te de rezultat);
7. legea dharmei (fiecare om are o menire unica, un talent, un har pe care il poate darui omenirii).
 
Pare usor sa le intelegem, doar citindu-le. Insa integrarea lor in viata personala si de afaceri se face cu practica, cu straduinta, cu asumare, cu INTENTIA profunda de a ne alinia spiritual cu lumea subtila in care traim. Pentru ca dincolo de evenimentele pe care le percepem cu simturile, exista o lume invizibila a energiilor care ne influenteaza parcursul. Nu, nu ii vom spune destin, pentru ca nu cred ca cineva acolo sus ne-a dat un traseu fix pe care trebuie sa il urmam.
 
O alta abordare deosebit de interesanta este aceea a filozofiei budiste in zona afacerilor. Foarte pe scurt, ideea principala este ca absolut toate gandurile si faptele noastre sunt seminte care genereaza o KARMA. Buna sau rea, in functie de seminte. Pentru care platim mai tarziu notele de plata. Este, in esenta, legea nr. 3 din lista lui Chopra.
 
Cea mai populara scriere in acest domeniu este „Slefuitorul de diamante” („The Diamond Cutter”), scrisa de Geshe Michael Roach si Lama Christie McNally, precum si ghidul ce i-a urmat, „Karmic management”. Acestea provin din studiul aprofundat al sutrei diamantului, din budismul tibetan.
 
Ca sa aplici principiile care tin cont de Karma in afaceri nu este nevoie sa iti schimbi religia, pentru ca nu este vorba despre concepte religioase. Budismul este inainte de toate o filozofie.
 
Testeaza si vezi rezultatele. Adevarat, este nevoie de multa introspectie, de autocunoastere, de disciplina, de perseverenta. Toate acestea vin la pachet cu rezultate pe care le poti observa, aducand dupa ele liniste interioara, armonie, succes, bucurie.
 
Nu, nu este pentru amatorii de retete in 5, 7 sau 9 pasi. Dezvoltarea personala, autocunoasterea, evolutia spirituala nu se intampla de pe azi pe maine si gata, am ajuns la liman, suntem dezvoltati si spirituali. Mai degraba este un proces ce tine toata viata, si il putem face relaxat, pas cu pas, intelegand ca nu avem o linie de sosire pe care trebuie sa o trecem rapid. Sunt o multime de rascruci  in viata la care avem posibilitatea de a alege. Unii ii spun liberul arbitru. 
 
Sa ne intoarcem asadar la afaceri si la KARMA.
 
Cum crezi ca vede Universul actiunea unui intreprinzator de a face o oferta unui client, oferta care stii ca ii propune ceva care nu i se potriveste? Doar ca sa incasezi niste bani?
Cum crezi ca vede Universul actiunea unui intreprinzator de a plati intarziat facturile?
Cum crezi ca vede Universul actiunea unui intreprinzator de a considera angajatii ca niste robotei care trebuie sa munceasca la maxim si atat? Si eventual de a le pretinde ore suplimentare fara a le plati corespunzator?
Cum crezi ca vede Universul actiunea unui intreprinzator de a incasa bani „la negru”?
 
KARMA este traseul de amprente pe care il lasi in urma ta in lume, din interactiunile cu ceilalti, cu natura, cu obiectele.
 
Ce sfaturi ne da Geshe Michael Roach in Slefuitorul de diamante:
  • ca sa prosperi financiar, fii generos;
  • ca sa traiesti intr-o lume fericita, mentine un mod de viata etic;
  • ca sa fii sanatos si atractiv, nu te lasa prada maniei;
  • ca sa devii un lider, bucura-te sa intreprinzi actiuni constructive si utile;
  • ca sa ai o minte limpede si focusata, practica meditatia;
  • ca sa te eliberezi dintr-o lume care nu functioneaza asa cum vrei tu, invata despre potentialul ascuns al lucrurilor;
  • ca sa obtii ceea ce iti doresti, practica compasiunea fata de ceilalti.
 
Da, exista si nemernici care prospera. Insa daca sapi mai adanc dincolo de asa-zisa prosperitate, vei gasi suflete apasate, boli, conflicte, nemultumire, durere. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Nu poti cladi prosperitatea autentica cu abuzarea angajatilor, a naturii, a mediului inconjurator. La un moment dat vei plati, sub o forma sau alta.
Si adevarata prosperitate nu consta numai in bani.
 
Iti poti influenta karma prin intelegerea profunda ca gandurile, intentiile si actiunile tale stau la baza experientelor pe care le traiesti.
Daca cineva te ignora, incepe sa ii asculti cu adevarat pe cei din jurul tau.
Daca crezi ca un angajat saboteaza firma, opreste-te din a vorbi de rau pe altii.
Indrazneste sa iti imaginezi o lume a afacerilor conduse de misiune, de viziune, de compasiune fata de semeni, de definirea succesului si dincolo de profituri. Imagineaza-ti ca platesti pretul corect si primesti un serviciu la nivel de excelenta. Un produs de calitate. Primesti si oferi recunostinta pentru fiecare tranzactie. Bucuria, lumina si increderea insotesc fiecare interactiune.
 
Ca antreprenor, ai in fiecare zi oportunitatea de a crea succes, prosperitate si lumina in jurul tau.
Depinde doar de tine sa faci partea ta. Universul si-o face pe a lui.  Vei mai intalni provocari, insa mult mai mici decat daca nu ai respecta regulile sale nescrise.
 
Momentul de introspectie:
Stai in liniste cateva momente, conecteaza-te cu tine. Intreaba-ti sinele intelept care este actiunea, cat de mica, pe care o tot repeti si care iti genereaza karma negativa?
 
Sursa: http://gabrielagambra.ro
 

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Back to Top