Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Jun 23, 2020

Obiceiuri pe care să le deprinzi dacă vrei să fii un antreprenor de succesObiceiuri pe care să le deprinzi dacă vrei să fii un antreprenor de succes

În afară de obișnuitul noroc, o mare parte din ceea ce îi face pe unii oameni de succes presupune cultivarea anumitor obiceiuri si comportamente, testate de-a lungul timpului de către cei care au reușit în domeniul în care activează. Și nu discutăm despre cunoștințe teoretice, ci despre regularitatea cu care sunt puse în practică anumite trăsături elementare fundamentale, ale fiecăruia dintre noi.
 
Iată mai jos 10 dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes.
 
1. Organizarea
Este unul dintre cele mai frecvent menționate obiceiuri ale celor care au succes în viață. Organizarea include planificarea și stabilirea priorităților și a obiectivelor. Joel Brown, fondatorul Addicted2Success.com, face o listă prioritară “To-Do List” în fiecare seară înainte de a merge la culcare pentru a se pregăti pentru a doua zi. Și weekend-ul nu înseamnă doar relaxare. Potrivit co-fondatorului Twitter Jack Dorsey, duminica este o zi importantă pentru organizare și un timp bun pentru a se “pregăti pentru restul săptămânii“.
 
2. Relaxarea
Este interesant de remarcat că relaxarea – prin meditare sau pur și simplu evitarea distragerilor – este una dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes.
 
Desigur, relaxarea vine mai ușor pentru cei care sunt organizați, deci poate pentru unii este mai mult un produs secundar, decât o decizie conștientă. De fapt, unul dintre primii pași spre realizarea unei stări meditative sau relaxate este concentrarea asupra respirației proprii timp de trei până la cinci minute.
 
3. Ingrijirea personală
Îngrijirea personală în ceea ce privește dieta, exercițiul și igiena vine în continuare pe lista obiceiurilor celor care au succes. Pentru unii, îngrijirea personală implică un regim complex și un stil de viață foarte disciplinat. Pentru alții, nu atât de mult. Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, a prezentat succint, atunci când a fost întrebat ce obicei zilnic a avut cel mai mare impact pozitiv asupra vieții sale. Într-un tweet, Musk a spus pur și simplu: “dușul“.
 
4. Acțiunea
A patra pe lista obiceiurilor oamenilor de succes este inevitabil “acțiunea”. Este importantă organizarea, planificarea și stabilirea priorităților, dar fără acțiune, un plan nu este altceva decât o dorință.
 
Oamenii de succes acționează – repede și adesea. În plus, deși poate suna contraintuitiv, conform lui James Clear, acționează (începe, oricum) înainte de a te simți pregătit. În timp ce alții vin cu motive să mai aștepte, oamenii de succes fac acest prim pas important – chiar dacă pare dificil.
5. Atitudinea pozitivă
Potrivit multor oameni de succes, să ai o atitudine pozitivă nu este doar un rezultat al succesului – este una dintre cauzele profunde ale acestuia.  Experții în domeniu se referă la recunoștință ca o prioritate în viața celor care au succes. Mai mult de atât, nu este suficient să-ți exprimi recunoștința și atitudinea pozitivă. Trebuie să-ți reamintești de ce ești recunoscător pentru a obține un efect mai profund.
 
6. Networking-ul
Oamenii de succes cunosc valoarea networking-ului. Ei apreciază, de asemenea, valoarea colaborării și a muncii în echipă – toate acestea fiind mai probabile atunci când apare schimbul de idei cu alți interlocutori. Oamenii de succes cunosc, de asemenea, importanța de a se înconjura cu alți oameni de succes. Aproape 80% dintre oamenii bogați (de succes) petrec cel puțin cinci ore pe lună făcând networking.
 
7. Economisirea
Oamenii de succes au stabilit un plan clar de economire. Frugalitatea totodată, reprezintă un obicei sănătos în ceea ce privește banii și resursele. Comportamentul de a fi economic vine la pachet cu evitarea pierderilor, ceea ce duce automat la eficiență.
 
8. Trezitul dimineața devreme
Oamenii de succes sunt obișnuiți să se trezească mai devreme, iar acest obicei apare în mod repetat printre cei care se simt bine în viață. Cu cât mai mult se dedică succesului, cu atât mai mult succes va rezulta. Clubul “Early Riser’s” (Cei care se trezesc devreme) are un număr uriaș de membri în rândul oamenilor de succes, iar printre ei sunt Sir Richard Branson de la Virgin Group sau CEO-ul Disney, Robert Iger.
 
9. Cititul
Este important de reținut că oamenii de succes citesc. În timp ce aceștia citesc și de plăcere, cei mai mulți își folosesc acest obicei ca mijloc de a dobândi cunoștințe noi sau de a înțelege lucruri.
 
Pentru cineva care are nevoie de inspirație cu privire la valoarea și importanța lecturii, autoarea britanică a seriei Harry Potter, J.K. Rowling, ne sfătuiește: “Citește cât poți. Nimic nu te va ajuta la fel de mult ca cititul.”
 
10. Activități caritabile
Fie prin activități caritabile, fie prin împărtășirea ideilor, oamenii de succes au obiceiul de a da. Ei cunosc valoarea împărțirii și cei mai mulți cred că succesul lor ar trebui să aibă ca rezultat ceva mai mult decât acumularea de avere pentru ei înșiși.
 
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 

Sursa: https://www.managerexpress.ro/timp-liber/obiceiuri-pe-care-sa-le-deprinzi-daca-vrei-sa-fii-un-atrenprenor-de-succes.html/2

Back to Top