Community. Intelligence. Development.

Proiecte in implementare

Oct 8, 2020

Care este motivatia de a incepe o afacere?Care este motivația de a începe o afacere?
 
Este foarte greu să pui bazele unei firme. Până și antreprenori de succes,  ar spune asta. Și nu contează dacă tu consideri că știi cum să dai startul unei afaceri, vor fi momente în care ți se va dovedi contrariul.
Poți întreba orice antreprenor și vei vedea că îți vor înșirui toate motivele pentru care să nu pornești o afacere. Toate frustrările, dificultățile și momentele dureroase. Dar imediat după, vor aduce în atenție acele motive pentru care trebuie neapărat să începi demararea unei afaceri.
Vorbim despre:
 
1. Pasiune. În calitate de antreprenor simți acea pasiune a creșterii propriei tale afaceri, a dezvoltării propriilor idei, a punerii în aplicare a propriei viziuni. Pasiunea este o condiție prealabilă începerii unei afaceri și este, totodata, un motivator de bază.
2. Valoare adaugată. Antreprenorii sunt creatori. Trebuie să producem “lucruri” pentru a avea succes. Iar “lucrurle” trebuie să creeze valoare. Este motivațional să știi că ceva ce ai demarat începe să creeze valoare pentru cei din jur. Iar partea valorii creative contribuie la comunitatea antreprenorială.
3. Schimbarea lumii. Desigur că nu orice afacere are potențialul de a schimba lumea, dar cei mai mulți dintre antreprenori cred cu tărie că afacerile lor vor face asta. Este parte din valoarea creatoare. Începerea afacerii și gestionarea ei cu o pasiune, echivoc te ajută să mergi mai departe.
4. Deținerea controlului. Antreprenorii sunt nebuni după deținerea controlului. Consideră că pot face orice mai bine decât ceilalți. A avea această oportunitate poate fi pe de o parte motivațional, dar pe de cealaltă parte, infricoșător – tu deții controlul, tu ești șeful, tu ești cel care trebuie să pună lucrurile în mișcare.
5. Banii. Nu mai punem la îndoială că banii reprezintă un factor motivațional foarte mare. Adevărul este că poți, probabil, să câștigi bani frumoși și în cadrul unui job bine plătit, după suficienți ani, decât să începi o afacere care poate eșua. Dar există și probabilitatea de a avea capacitatea de a genera foarte mulți bani într-un timp relativ scurt, conducând propriul business și bucurându-te de succes.
Sunt foarte puțini antreprenori care dau startul unei afaceri și se opresc. Chiar dacă au succes de la bun început sau nu, mulți antreprenori fac încercări repetate pentru că motivația de a începe o afacere este foarte puternică. Antreprenorii adoră sentimentul de a începe ceva nou, perturba status quo-ul, schimba lumea, generează valoare, bogăţie.
Asta face antreprenorul.
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
 
 
 
Sursa: https://www.businessmarket.md

Back to Top